NISZIS PROIZVODI

Detektor metala za građevinsku industriju

Detektor metala je elektronski uređaj za utvrđivanje prisustva metalnih (feromagnetnih i neferomagnetnih ) predmeta među nemetalnim materijalima. Pravovremeno otkrivanje takvih neželjenih masa sprečava zastoj i kvarove na mašinama i uređajima, a time štedi ne samo vreme već i ogromne materijalne troškove.

Detektor metala izrađen je savremenom poluprovodničkom tehnologijom što mu obezbeđuje veliku pouzdanost u radu i stabilno delovanje u raznim radnim uslovima.

Detektor metala sačinjavaju senzor i elektronski sistem.

Senzor je sistem zavojnica između kojih prolazi materijal. Sistem zavojnica je u elektromagnetnoj ravnoteži sve dok između njih ne prodje metalni predmet. U tom momentu se elektromagnetna mreža poremeti, senzorni sistem alarmira i transportna traka zaustavlja. Kućiste senzora je izrađeno od masivnog lima i površinski je kvalitetno zaštićeno.

 Elektronski sistem je ugrađen u kućište detektora zaštićeno od prašine na kome se nalaze komandni elementi, signalna svetla i uvodnici za priključne kablove.

Elektronski sistem sadrži automatiku za isključivanje pogonskog motora i akustičnu i svetlosnu signalizaciju.

Kad iz senzora stigne informacija o registrovanom metalnom predmetu, elektronika isključuje pogonski motor transportera i aktivira zvučnu i svetlosnu signalizaciju. Signalizacija i automatika se mogu lako podesiti prema potrebama korisnika.

Detektor metala se koristi u brojnim industrijskim postrojenjima kao što su: