Na osnovu dugogodišnjeg iskustva razvili smo novi inovativni sistem na polju pristupačnog automatizovanog pakovanja Mini ZiS pacK + 2DiO. (Mašina za pakovanje proizvoda u predformirane kese + Dvostruka kompjuterska linearna vaga)

Sistem Mini ZiS pacK + 2DiO Vam omogućava da se oslobodite napornog ručnog pakovanja, a da ne morate investirati u velike i skupe mašine za pakovanje. Sistem je malih, kompaktnih dimezija i može se jednostavno integrisati u Vaš proizvodni proces. Dizajniran je tako da je jednostavan za upotrebu i lak za održavanje.

Sistem Mini ZiS pacK + 2DiO je namenjen za pakovanje zrnastih, granulastih i bobičastih proizvoda u predformirane kese, kao što su: duboko zamrznuto voće i povrće  (grašak, kukuruz šećerac, šargarepa kocka, jagode, višnje, aronije, kupine, maline…), bombone, keksevi, razne vrste praškova, hrane za kućne ljubimce, kafa, pirinč, pasulj, kikiriki, pistaći…

Mini ZiS pacK

Mašina za pakovanje proizvoda u predformirane kese

Mašina za pakovanje Mini ZiS pacK je ekonomična i efikasna mašina malih dimenzija i lako se može integrisati sa različitim sistemima za odmeravanje i doziranje. Mašinom upravlja industrijski PLC+HMI color touchscreen najnovije generacije.

Mašina za pakovanje Mini ZiS pacK ima funkciju da proizvode, koji su predhodno odmereni, preko usipnog levka izruči u predhodno pripremljenu/otvorenu kesu, a zatim istu kesu zatvori, odnosno zavari, sa gornje strane. Mašina iz bunta, sa predformiranim kesama, automatski uzima – vakuumom  jednu po jednu kesu i pozicionira ih na hvataljke mašine koje dalje preuzimaju funkciju držanja i otvaranja kese. Skupljanjem hvataljki i obostranim vakuumom kesa se otvara i u kesu se spušta levak sa klapnom kroz koji se usipa odmeren proizvod.  Nakon ubacivanja proizvoda u kesu mašina je postavlja u položaj za zatvaranje i varenje. Nakon procesa varenja mašina spušta kese i ispušta ih na transporter za iznošenje upakovanih proizvoda.

Tehničke karakteristike:

– Dužina: 1070mm
– Visina: 1160mm
– Širina: 580mm

– Širina: od 150mm do 250mm
– Visina: od 150mm do 350mm

Tipovi kesa

Dvostruka kompjuterska linearna vaga - 2DiO

Dvostruka kompjuterska linearna vaga 2DiO je namenjena težinskoj pripremi proizvoda za pakovanje. Iz usipnog koša proizvod se ravnomerno raspoređuje na linearni vibro dozator. Linerni vibro dozatori pune kofice elektronske vage do zadate težine. Dostizanjem željene težine vaga zaustavlja linearni vibro dozator i čeka signal za pražnjenje, odnosno znak da je kesa u mašini Mini ZiS pacK pozicionirana i otvorena, a usipni levak spušten. Oba linerana vibro dozatora sa vagama rade nezavisno tako da se proces odvija kontinualno. Zadavanje željene težine za odmeravanje se vrši preko  PLC+HMI color touchscreen-a najnovije generacije.

Teorijska brzina je 6 do 10 odmeravanja po minuti za pakovanja od 100g do 1000g sa preciznošću ±3% u zavisnosti od težinske granulacije proizvoda.

Tehničke karakteristike:

– Dužina: 1200mm
– Visina: 1800mm
– Širina: 900mm